Cinta Ahmad Mutawakkil Nor Azah Abd Aziz

ISBN: 9789676114617

Published: 2003

Paperback

156 pages


Description

Cinta Ahmad Mutawakkil  by  Nor Azah Abd Aziz

Cinta Ahmad Mutawakkil by Nor Azah Abd Aziz
2003 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 156 pages | ISBN: 9789676114617 | 8.71 Mb

Cinta Ahmad Mutawakkil menghimpunkan karya-karya yang telah dinobatkan sebagai pemenang Hadiah Sastera Kumpulan Utusan 2002 bagi Kategori Cerpen Remaja. Karya-karya tersebut adalah hasil cipta rata-rata pengarang generasi baru di samping pengarangMoreCinta Ahmad Mutawakkil menghimpunkan karya-karya yang telah dinobatkan sebagai pemenang Hadiah Sastera Kumpulan Utusan 2002 bagi Kategori Cerpen Remaja.

Karya-karya tersebut adalah hasil cipta rata-rata pengarang generasi baru di samping pengarang kawakan.Isu yang diangkat adalah pelbagai-daripada perjuangan, pendidikan, alam sekitar, ketuhanan, penyakit masyarakat, sampailah kepada psikologi remaja dan kasih sayang. Isu-isu tersebut digarap merentasi latar geografi, sejarah dan bidang- bidang ilmu, dan dihantar pula dengan pelbagai gaya dan teknik.Hadiah Utama-Cinta Ahmad Mutawakkil - Zainal Rashid AhmadMadah Untuk Fadhilah - Jais SahokSinar Ramadan - Mohd.

Azlee Lee AbdullahHadiah Penghargaan-- Aminah Mokhtar- Hamdan Kamaruddin- Raihanah Salleh- Saroja Theavy Balakrishnan- M. Saleh Mahayat- Mohd. Kassim MahmudCerpen Cinta Ahmad Mutawakkil yang menjuduli antologi ini menampilkan hero dalam era penjajah Jepun dan Inggeris. Ahmad Mutawakkil - dalam usia muda lela rela menggadai nyawa, menebus cinta, demi maruah ibu pertiwi.(Dipetik dari laman web Ujana Ilmu)Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Cinta Ahmad Mutawakkil":


bossconseil.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us