Melk en dadels: 100 geheime recepten van Marokaanse moeders Nadia Zerouali

ISBN:

Published: October 15th 2014

Hardcover

266 pages


Description

Melk en dadels: 100 geheime recepten van Marokaanse moeders  by  Nadia Zerouali

Melk en dadels: 100 geheime recepten van Marokaanse moeders by Nadia Zerouali
October 15th 2014 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, RTF | 266 pages | ISBN: | 7.49 Mb

Melk en Dadels is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan.De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatieMoreMelk en Dadels is een uniek kookboek waarin de lievelingsgerechten van 20 moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders centraal staan.De recepten in dit boek zijn via een mondelinge traditie van generatie op generatie overgedragen en steeds verder geperfectioneerd.

Het boek is geboren uit de wens om de liefde voor de Marokkaanse keuken met anderen te delen en dit culinair erfgoed te bewaren.Melk en Dadels is geen alledaags kookboek. De moeders delen niet alleen hun liefde voor lekker eten, maar ook hun geschiedenis met de lezer. Ze laten ons genieten van nostalgische verhalen over hun eigen moeder die brood bakte in een klei-oven of tuinbonencouscous maakte van zelf verbouwde groenten.

De kinderen vertellen over hun lievelingsgerecht en de herinneringen die daarbij horen. Mamas ovengerecht van kip met ingelegde citroenen is de favoriet van chef-kok Mounir Toub. Cabaretier Najib Amhali vindt niets lekkerder dan de Marokkaanse tonijnsalade van zijn moeder. Boutaïna Azzabi wilde niet naar het buitenland afreizen voordat zij zaalouk, een warme salade van gebakken aubergine, had leren maken van haar moeder.

Voor rapper Sef is een uitzondering gemaakt: hij deelt zijn lievelingsgerecht gehaktballetjes in tomatensaus, dat onlosmakelijk verbonden is met herinneringen aan zijn Marokkaanse vader.Het resultaat is een gevarieerd boek vol goed uitvoerbare recepten, met de achterliggende verhalen over de oorsprong en ontwikkeling van de gerechten, uitstekende receptfotos en prachtige fotos op locatie die recht doen aan de hoofdpersonen van de verhalen.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Melk en dadels: 100 geheime recepten van Marokaanse moeders":


bossconseil.com

©2008-2015 | DMCA | Contact us